Doğum Koçluğu Sertifika Programı
Kendini geliştirmek isteyen, yeni bir kariyer edinmek isteyen ve CV’sini güçlendirmek isteyenler için hazırlanmış profesyonel koçluk eğitimidir.

İleri Eğitim
Herkes için her yerde
Kendini geliştirmek isteyen, yeni bir kariyer edinmek isteyen ve CV’sini güçlendirmek isteyenler için hazırlanmış profesyonel koçluk eğitimidir.
Herkes için her yerde
Doğum Koçluğu Sertifika Programına katılarak yüksek gelirli kariyer kapılarını aralayın
Kurs Süresi: 45 Gün
Kurs Saati: 90
Kurs Kategorisi: Sertifikalı Mesleki ve Uzmanlık Eğitim Programı
Ödeme Türü: EFT, Havale, Kredi Kartı
Eğitim uzaktan eğitim formatında kayıtlı kurs paketi olarak sunulmaktadır. Kayıt ardından 20 dk içinde aktif olur. Ondan sonra istediğiniz zaman istediğiniz cihazdan erişip tamamlayabilirsiniz.
Eğitim uzaktan eğitim formatındadır. Kayıtlı kurs paketi şeklinde sunulmaktadır.
Hemen şimdi katılabilir ve dersleri almaya başlayabilirsiniz.
Hayır. Dersleri istediğiniz zaman izleye bilirsiniz.
Dersler tüm cihazlardan takip edilebilir.
Hayır. Dersleri dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.
Çoktan seçmelidir (Test formatındadır)
Sertifika sınavına 3 kere girme hakkınız var. 3 hakkınızda da başarısız olursanız kurs ücretsiz olarak tekrar açılır ve kurs tekrarı ardından 3 hak daha tanınır.
Evet. Eğitimi daha kısa sürede tamamlama imkânınız var. Tamamladığımız an sertifikasyon süreci başlar.
Bu eğitinde sertifikasyon İleri Eğitim Merkezimiz tarafından yapılmaktadır.
Hemen şimdi katılabilir ve dersleri almaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle siteye üye olmalısınız. Katılmak istediğiniz kursun sayfasında bilgisayarda sağ üstte, mobil cihazlarda aşağı da “ilgili kurslar” altında yer alan mavi “KURSA KATIL” butonuna tıklayarak ödeme sayfasına gidersiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. 20 dakika içinde kursunuz açılır.
Kredi kartıyla veya EFT/havale yoluyla ödeme yapabilirsiniz.
Evet. Kredi kartıyla ödemede 12 taksite kadar taksitlendirme yapabilirsiniz.
Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu 1975 mezunudur. 1985 yılında Ege Üniversitesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği alanında doktorasını tamamladı. 1987-1989 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğum hemşireliği alanında incelemelerde bulundu ve gözlemci olarak Lamaze sınıflarına katıldı. 1994‐2012 yılarında Dokuz Eylül Hemşirelik Fakültesinde Doğum ve Kadın Hastalıkları AD başkanı olarak görev yaptı. 1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ‘’Doğuma Hazırlık Sınıfı’’ kurdu ve halen ekibi ile birlikte ‘’Doğuma Hazırlık Sınıflarını’’ başarı ile yürütmektedir. Kurucusu olduğu bu sınıflarda 300’e yakın gebenin ve 2003 yılından beri Doğuma Hazırlık Sınıfı kurmayı düşünen 311 eğiticinin eğitilmesinde görev almıştır. 2009 yılında HypnoBirthing Sertifikası almıştır. 2012 yılında ‘’Uluslararası katılımlı 1. Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi’’ne ve 2015 yılında ise ‘’Uluslararası Katılımlı 2. Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi’’ne başkanlık yapmıştır. 2012 yılında emekli olup 2016 yılında tekrar aynı kuruma dönüp görevine devam etti. ‘’Anne Babalar İçin Doğuma Hazırlık’’ ve ‘’Anne Baba Adayları İçin Doğal Doğum’’ kitaplarının editörleri ve yazarları arasında yer almaktadır. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdürmektedir. 2017 yılının başlarından beri Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde hizmet vermeye başlayan ‘’Gebe Okulu’’nun kurucularındandır.
Trakya Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu 2001 hemşirelik mezunudur. Yüksek lisans ve doktorasını Dokuz Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesinde Hemşirelik Fakültesi’nde 2001 yılından itibaren görevine devam etmektedir. 2001 yılından beri Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından yürütülen Doğuma Hazırlık Kursları’nda ve Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimleri’nde eğitici ve kurs yürütücüsü olarak görev almaktadır. 2009 yılında yayınlanan ‘’Anne Babalar İçin Doğuma Hazırlık’’ kitabının yazarlarından olan eğitimci, 2009 yılından doktorasını bitirip 2010 yılından itibaren Doğum ve Kadın Hastalıkları öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir. 2012 yılında ‘’Uluslararası katılımlı 1. Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi’’ ve 2015 yılında ise ‘’Uluslararası Katılımlı 2. Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi’’nin düzenleyicileri arasında yer almaktadır. 2013 yılında HypnoBirthing ve Hypnofertility sertifikası almıştır. 2017 yılının başlarından beri Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde hizmet vermeye başlayan ‘’Gebe Okulu’’nun kurucuları ve eğitimcileri arasında yer almaktadır.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi 2008 mezunudur. Yüksek lisansını 2011 yılında, doktorasını ise 2016 başında Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Programları’nda tamamladı. Doktora çalışmasında doğumda destekleyici bakım konusunda çalışma yapan eğitimci aynı zamanda 2009 yılından beri Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından yürütülen Doğuma Hazırlık Kursları’nda ve Doğuma Hazırlık Sınıfı Eğitici Eğitimleri’nde eğitici ve kurs yürütücüsü olarak görev almaktadır. 2012 yılında ‘’Uluslararası katılımlı 1. Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi’’ ve 2015 yılında ise ‘’Uluslararası Katılımlı 2. Doğuma Hazırlık Eğitimi ve Eğiticiliği Kongresi’’nin düzenleyicileri ve bu kongrelerdeki ‘’Gebelik Egzersizleri’’ kurslarında eğitimci olarak görev almıştır. 2013 yılında HypnoBirthing ve Hypnofertility sertifikası almıştır. 2017 yılının başlarından beri Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği’nde hizmet vermeye başlayan ‘’Gebe Okulu’’ eğitimcilerindendir. 2009 yılından beri Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi’ndeki akademik görevine devam etmektedir.
Nedir
Hamilelik sürecinde ve sonrasında annenin bilinçlendirilmesi, nefes alma tekniklerini öğrenmesi ve psikolojik olarak doğuma hazırlanmasında destek verecek kişilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırarak doğum koçluğu yapabilmelerini sağlamayı hedefleyen bir eğitimdir.
Kazanımlar
Doğum koçluğu (doulalık) eğitimine profesyonel amaçla katılan bireyler, yeni bir iş alanı olan doğum koçu (doula) olarak çalışma yetkisi elde ederler. Ancak doğum yaptırma ya da tıbbi müdahale uygulama yetkileri yoktur ve sağlık profesyoneli olarak çalışamazlar.
Amacı
Doğum koçu ya da doula, belirli bir ücret karşılığında gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde kadına ve ailesine destek hizmeti veren deneyimli bir rehber kişidir. Bu programın temel amacı; gebeye ve ailesine; fiziksel ve duygusal desteği sağlayabilecek, gebenin yanında olan diğer (anne, abla, kardeş vb) doğum destekçilerini yönlendirebilecek, gebenin kolay doğum yapması için ilaç dışı yöntemlerini ve etkili iletişim becerilerini kullanabilecek, gebenin mümkün olduğunca kendisine ve bebeğine odaklanmasını sağlayacak kişileri yetiştirmektir.
Kendini geliştirmek, bir meslek edinmek, kariyerini ileri taşımak hiç bu kadar kolay olmamıştı
[course-curriculum id=”23955″]