İdari Yargı Hakimliğe Geçiş Sınavı Hazırlık Kursu

Uzman eğitmen kadromuz ve zengin içeriğimizle keyifli bir sınav hazırlık dönemi sizi bekliyor

İleri Eğitim

Herkes için her yerde

İdari Yargı Hakimliğe Geçiş Sınavı Hazırlık Kursu

Adli Yargı Hakimliğe geçiş sınavına bizle hazırlanın kariyer kapılarını aralayın

Kurs Hakkında

Kurs Süresi: Sınırsız
Kurs Ücreti: 490 (Kampanyalı)
Kurs Saati: 192
Kurs Kategorisi: Sınav Hazırlık Kursu
Ödeme Türü: EFT, Havale, Kredi Kartı

Kurs Formatı

Eğitim uzaktan eğitim formatında kayıtlı kurs paketi olarak sunulmaktadır. Kayıt ardından 20 dk içinde aktif olur. Ondan sonra istediğiniz zaman istediğiniz cihazdan erişip çalışabilirsiniz.

Merak Ettikleriniz

Eğitimin Formatı nedir?

Eğitim uzaktan eğitim formatındadır. Kayıtlı kurs paketi şeklinde sunulmaktadır.

Ne zaman katılabilirim?

Hemen şimdi katılabilir ve dersleri almaya başlayabilirsiniz.

Derslerin belli saatleri var mı?

Hayır. Dersleri istediğiniz zaman izleye bilirsiniz.

Cepten veya tabletten izleme imkânı var mı?

Dersler tüm cihazlardan takip edilebilir.

Dersleri İzleme sınırı var mı?

Hayır. Dersleri dilediğiniz kadar tekrar edebilirsiniz.

Ödeme seçenekleri nelerdir?

Kredi kartıyla veya EFT/havale yoluyla ödeme yapabilirsiniz.

Taksit yapılabiliyor mu?

Evet. Kredi kartıyla ödemede 12 taksite kadar taksitlendirme yapabilirsiniz.

Nasıl kayıt olurum?

Öncelikle siteye üye olmalısınız. Katılmak istediğiniz kursun sayfasında bilgisayarda sağ üstte, mobil cihazlarda aşağı da “ilgili kurslar” altında yer alan mavi “KURSA KATIL” butonuna tıklayarak ödeme sayfasına gidersiniz. Bu sayfada ödeme işleminin tamamlanması ardından başvurunuz yönetici onayına gider. 20 dakika içinde kursunuz açılır. Daha kısa sürede açılmasını “Canlı Destekten” talep edebilirsiniz.

Eğitim Hakkında

adli-yargi-1

Kimler Girebilir


İdari Yargı Hakimliğe Geçiş Sınavı

İdarî yargı hakimlik sınavına girebilmek için hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’de hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, hukuk fakültesinden mezun olanlar dışından alınacak adaylar bakımından, her dönemde alınacak aday sayısının yüzde yirmisini geçmemek üzere ihtiyaç oranında, hukuk veya hukuk bilgisine programlarında yeterince yer veren siyasal bilgiler, idarî bilimler, iktisat ve maliye alanlarında en az dört yıllık yüksek öğrenim yapmış veya bunlara denkliği kabul edilmiş yabancı öğretim kurumlarından mezun olmak gerekmektedir.

Sınav ve Soru Dağılımı


İdari Yargı Hakimliğe Geçiş Sınavı

Hakim/Savcı aday adayları, Adalet Bakanlığı’nın belirlediği kontenjanlar dahilinden, ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınava tabi tutulur. Sınav, Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Alan Bilgisi bölümlerinden oluşur. Genel Kültür sorularının puan hesaplanmasındaki ağırlığı %20’dir. Genel Yetenek ve Genel Kültür kısmında Türkçe, Matematik, Türk Kültür ve Medeniyetleri, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi ve Temel Yurttaşlık Bilgisi konularından sorular bulunur. Alan Bilgisi kısmında İdari Yargı Hakimliği Sınavlarında, Anayasa Hukuku, İdare hukuku, İdarî Yargılama Usulü, Hukuk Yargılama Usulü, Borçlar Hukuku Genel Hükümler, Medenî Hukuk, Ceza Hukuku Genel Hükümler, Vergi Hukuku, Vergi Usul Hukuku ve Maliye-Ekonomi konularından sorular bulunur.

adli-yargi-2

Puanlama


İdari Yargı Hakimliğe Geçiş Sınavı

Sınav, 100 tam puan üzerinden değerlendirilir ve 70 puan alanlar sınavı kazanmış sayılır. Aday adayları puan sırasına göre sıralanarak bir liste hazırlanır. Bu listeden, o sınav için ilan edilmiş kadro sayısının iki katı kadar aday adayı, sözlü mülakata katılmaya hak kazanmış olur.

adli-yargi-3

Mülakat


İdari Yargı Hakimliğe Geçiş Sınavı

Yazılı sınavda başarılı olarak mülakata katılmaya hak kazananlar, bir sözlü mülakattan da geçmek zorundadır. Mülakat için oluşturulan kurul, Adalet Bakanlığı Müsteşarı veya görevlendireceği Müsteşar Yardımcısı başkanlığında, Teftiş Kurulu Başkanı, Ceza İşleri, Hukuk İşleri ve Personel Genel Müdürleri ile Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulunun her sınav için kendi üyeleri arasından belirleyeceği iki üye olmak üzere toplam yedi üyeden oluşur. Mülakatta aday adayının, muhakeme gücü, bir konuyu kavrayıp özetleme ve ifade yeteneği, genel ve fizikî görünümü, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğunun ve liyakati, yetenek ve kültürü, çağdaş bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı gibi hususlar puan vermek suretiyle değerlendirilir.

adli-yargi-4

Değerlendirme


İdari Yargı Hakimliğe Geçiş Sınavı

Mülakat sonrası, yazılı sınav puanının %70’i ve mülakat puanının %30’u alınarak bir puan belirlemesi yapılır ve aday adayları puanlarına göre sıralanır. En çok puan alandan başlamak üzere hazırlanan listede, açıklanan kadro kadar aday adayı, başarılı kabul edilerek hakimlik / savcılık stajına başlamaya hak kazanır.

sınavınıza evinizin rahatlığında hazırlanın

Bir Sınava Hazırlanmak, Kendini Geliştirmek, Bir Meslek Edinmek, Kariyer Yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı

[course-curriculum id=”23955″]

KURS YORUMLARI

İLERİ EĞİTİM BİR TC. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE PROJESİ ÜRÜNÜDÜR

DESTEK HATTI: 0530 071 07 22

Sertifika Sorgulama

© 2015 ileriegitim.com. Tüm Hakları Saklıdır.